Algemene informatie

Het programma van Schouwburg Venray omvat elk seizoen zo’n 125 professionele voorstellingen. Maar daarnaast zijn er ook veel lokale culturele producties te zien. Het programma trekt jaarlijks 60.000 bezoekers. De schouwburg ligt in het centrum van Venray aan het Schouwburgplein. Je kunt er overigens niet alleen terecht voor theatervoorstellingen, maar ook voor feesten en events. Én voor een heerlijk hapje of drankje. Bezoek de website van Schouwburg Venray en ontdek het ruime en diverse aanbod aan voorstellingen en events.

Openingstijden theaterkassa

Maandag t/m vrijdag9.00 t/m 17.00
Zaterdag11.00 t/m 15.30

m.u.z. feestdagen en vakanties


Theaterkassa is geloten van 20 juli tot 13 augustus

Pijnstillers |12+ - Naar het populaire boek van Carry Slee

Donderdag 31 oktober 19.00 uur

Schouwburg Venray

De moeder van Casper is heel erg ziek. En hij weet niet wie zijn vader is. Straks staat de tiener er helemaal alleen voor. Toch is hij vastbesloten om van die laatste maanden met zijn moeder een feest te maken. Sterven kun je alleen als je het leven durft te vieren. Dus is er de muziek waar zij van houdt en dansen ze zolang zij dansen kan.

Daniëlle Schel – Patroon

Vrijdag 1 november 20.00 uur

Schouwburg Venray

Met ons goeie gedrag en ons beste beentje voor dansen we ons uit de naad op de hangende plaat des levens. In ‘Patroon’ tilt Daniëlle de naald op en brengt op eigen wijze een kleurrijk verhaal over vastlopen en uitbreken. Wat heb je aan de wereld als je schoenen knellen?

Lenette van Dongen – Paradijskleier

Zaterdag 2 november 20.15 uur

Schouwburg Venray

Zit je tussen droom en werkelijkheid gevangen uitgeput op de bank en weet je het ook allemaal effe niet meer? In Paradijskleier zal Lenette van Dongen op een hilarische wijze jouw dromen fileren en je weer verliefd laten worden op je eigen werkelijkheid. Saai is het nieuwe spannend.

Mens erger je niet! – Milo Berlijn

Zaterdag 2 november 20.00 uur

Schouwburg Venray

Lange rijen bij de kassa, hufterigheid in het verkeer, de constatering dat er te weinig Spaanstalige zangeressen in de Top 2000 zitten… Er is genoeg om ons druk over te maken. Mens erger je niet! Dat is de lachspiegel die Milo Berlijn ons voorhoudt.

Mad Science | 5+ - Het grote Mad Science feest

Zondag 3 november 14.00 uur

Schouwburg Venray

Zijn de professoren van Mad Science nu helemaal gek geworden? Het ziet er wel naar uit. In Schouwburg Venray trakteert Mad Science je op het leukste en meest spectaculaire uit de wereld van de wetenschap.

Anne-Mieke Ruyten – Oevers | Reprise

Zondag 3 november 20.00 uur

Schouwburg Venray

De Venrayse actrice en zangeres Anne-Mieke is landelijk bekend door theaterproducties zoals ‘The Sound of Music’ en ‘Opvliegers’ en televisieseries zoals ‘Sam Sam’ en ‘Kinderen geen bezwaar’. Nu komt ze wederom naar Schouwburg Venray met haar eerste solozangprogramma ‘Oevers’.

Sara Kroos – Verte | try-out

Donderdag 7 november 20.15 uur

Schouwburg Venray

Ze is grof, ze is direct, ze maakt je aan het lachen om de ergste dingen en ze heeft een klein hartje.Sara Kroos pakt extra uit met haar nieuwe show: ‘Verte’ met verrassende visuals en een 2.0 muziekstijl.

The Royal National Ballet Company – Magic Of Georgia

Woensdag 6 november 20.15 uur

Schouwburg Venray

The Royal National Ballet Company van Georgië presenteert ‘Magic Of Georgia’.Dé danssensatie uit de Kaukasus.Georgische folklore en klassieke dans worden moeiteloos met zwaardgevechten en acrobatiek gecombineerd.

Kirsten van Teijn – Nobel

Donderdag 7 november 20.00 uur

Schouwburg Venray

Deze fantastische performer vertelt over hoe we in alles proberen het perfecte plaatje te creëren. Ze onderzoekt de waarheid achter moderne clichés zoals burn-out dertigers, Instagram-terreur en ouders die gaan scheiden.

Fred van Leer – Leer van Fred

Vrijdag 8 november 20.15 uur

Schouwburg Venray

Fred van Leer geeft je in ‘Leer van Fred LIVE’ tips en tricks en vertelt over de do’s en vooral de absolute dont’s. Nederlands bekendste stylist verzorgt op deze manier een echte vrouwenavond, voor moeders, dochters, zussen en vriendinnen, de handbalclub of het breiend collectief.

The Bentleys- To Liverpool And Back

Vrijdag 8 november 20.00 uur

Schouwburg Venray

De vijf energieke muzikanten van The Bentleys creeren vol overtuiging en passie de sound, sfeer en swing van de fifties en sixties. In Venray ga je op de rock-‘n-rollreis van de VS naar Engeland en terug. Ze zingen en spelen rythm-and-blues van Ray Charles, rock-‘n-roll van Elvis, beatmuziek van The Beatless en nog veel meer.

Cockers Delight – Een ode aan Joe Cocker

Zaterdag 9 november 20.00 uur

Schouwburg Venray

Met Cockers Delight kruipt een gepassioneerde 12-koppige live band in de huid van Joe Cocker. Onder begeleiding van professionele muzikanten, wordt door leadzanger Geert Pelzer Joe’s kenmerkende rauw stemgeluid neergezet als in zijn beste dagen.

Make-A-Wish – Make-A-Wish meets Rob Scheepers

Zondag 10 november 14.00 uur

Schouwburg Venray

Laat je meenemen in de wereld van stichting Make-A-Wish door caberetier Rob Scheepers en laat je ontroeren en inspireren. Bovendien lever je daarmee een bijdrage aan dit goede doel dat de allerliefste wensen vervult van ernstig zieke kinderen.

Elfde van de elfde – Enkeltje Venray

Maandag 11 november 12.00 uur

Schouwburg Venray

De eerste editie van Enkeltje Venray in 2018 was binnen no-time uitverkocht en een groot succes. Daarom hoef je dit jaar geen retourtje Maastricht te regelen voor de officiële opening van het carnavalsseizoen, maar vier je het in Venray!

Amenti Movemeant & Ish Dance Collective – Ayahuasca

Donderdag 14 november 20.00 uur

Schouwburg Venray

‘Ayahuasca’ is een voorstelling die experimentele hiphop en mentale zelfreflectie op een innovatieve manier verbindt. Choreograaf Gil Gomes Leal laat zich inspireren door de mentale complexiteit van de mens.

Martijn Fischer zingt hits van Hazes – Martijn Fischer en band

Donderdag 14 november 20.15 uur

Schouwburg Venray

Het is tijd, de hoogste tijd om Hazes naar Schouwburg Venray te brengen na een succesvolle clubtour! De muziek van André Hazes leent zich namelijk perfect hiervoor, zeker als theaterdier Martijn Fischer en zijn band het brengen.

The Best Of Symphonic Rock – Symfo Classics

Vrijdag 15 november 20.15 uur

Schouwburg Venray

Ze zijn een begrip in de Nederlandse theater en popzalen: Symfo Classics – The Best of Symphonic Rock! In het programma van ‘Crossing the Borders’ komen wereldhits en hoogtepunten naar voren.

Ronald Snijders – Groot Succes 2

Vrijdag 15 november 20.00 uur

Schouwburg Venray

Het weggeven van enkele grapjes in een recensie maakt in het geval van Snijders niet veel uit, want in vrijwel elke zin die uit zijn mond komt zit er wel een. Groot Succes 2 is de opvolger van Groot Succes., welke show van Ronald Snijders nog niet in de theaters te zien is geweest.

Steffen Morrison – The Art Of Being Human

Zaterdag 16 november 20.00 uur

Schouwburg Venray

Steffen Morrison speelt al jarenlang samen met zijn band de festivals en clubs plat in de geest van zijn grote muzikale helden Otis redding en James Brown. Net als de soul-iconen is Steffen in staat met ultieme opgetogenheid de mooiste songs ten gehore te brengen over immense hartzeer en sores, maar ook het dak eraf te spelen met de songs over de lichtere dingen van het leven.

Back To The Country – Part 9

Zaterdag 16 november 20.15 uur

Schouwburg Venray

De zalen worden voller en de shows talrijker. ‘Back to the country’ is ook weer in Schouwburg Venray van de partij met deze meermaals bekroonde muziektheaterproductie. De band Savannah en solist Dick van Altena nemen je mee terug naar de hoogtijdagen van country en rock-‘n-roll.

Victoria Koblenko, Anouk Maas en Tanja Jess – Mijn man begrijpt me niet

Woensdag 20 november 20.15 uur

Schouwburg Venray

Leef ik met de ideale man (of vrouw)? Moet ik echt mantelzorg verlenen aan mijn irritante schoonmoeder? Is dit eigenlijk alles? Zal ik op Second Love of Tinder gaan? hoe houd ik mijn seksleven spannend? En trek ik die tweede fles wijn nog open of niet? Zomaar wat intieme vragen van drie vrouwen bij de cursus ‘Help, mijn man begrijpt me niet’.

The Kilkennys – Blowin’ In The Wind

Donderdag 21 november 20.00 uur

Schouwburg Venray

The Kilkennys zorgen ervoor dat de traditionele Ierse muziek een nieuwe twist krijgt, zodat klassieke folksongs en ballades zowel de jongere als de veteranen muziekliefhebbers aanspreken. Inmiddels staat hun naam wereldwijd synoniem voor de moderne Ierse muziek.

Johan Derksen – The Sound Of The Blues & Americana

Donderdag 21 november 20.15 uur

Schouwburg Venray

Televisie-orakel Johan Derksen komt naar Venray met zijn programma ‘The Sound of The Blues & Americana’.Deze keer wordt de blues gelardeerd met de vanuit Amerika oprukkende americana sound.Speciaal hiervoor haalt Derksen twee Amerikaanse artiesten naar Nederland: Malford Milligan uit Austin en Di Reed uit Houston.

Vrijdag & Sandifort – Voorlopig voor altijd

Vrijdag 22 november 20.00 uur

Schouwburg Venray

Remko Vrijdag en Martine Sandifort spelen alweer hun vierde voorstelling op een rij in Schouwburg Venray. De vorige show werd uitgeroepen tot een van de meest indrukwekkende cabaretvoorstellingen van het seizoen door de Poelifinario jury. De beloftes maken ze waar in de voorstelling ‘Voorlopig voor altijd’ en deze werd dan ook onverdeeld lovend ontvangen.

Scapino Ballet Rotterdam – Holland & Le Chat Noir

Vrijdag 22 november 20.15 uur

Schouwburg Venray

Twee topstukken van een van de succesvolste Nederlandse choreografen in één voorstelling: Holland en Le Chat Noir van Ed Wubbe. Holland gaat terug naar de Gouden Eeuw, naar de kiem van de Hollandse identiteit. Met strak geregisseerde groepsstukken, doorkruist met opzwepende, vrije solo’s, laat de choreografie op magistrale wijze ons dubbele gezicht zien: koopman en dominee.

Quatro Ventos - Fado Mundo

Zaterdag 23 november 20.00 uur

Schouwburg Venray

De Portugese zanger en gitarist Emanuel Pessanha is de voorman van het ijzersterke fadokwartet Quatro Ventos. Om te laten zien dat de fado veel meer is dan alleen een Portugees muziekgenre, brengt de groep in ‘Fado Mundo’ een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken, uit quatro ventos dus. Denk hierbij aan fado-arrangementen van nummers van Ramses Shaffy, Sting, Charles Aznavour en Jacques Brel.

De grote sint show | 1 + - met o.a. Party Piet, Pablo en Love Piet.

Zaterdag 23 november 10.30, 13.15 en 16.00 uur

Schouwburg Venray

Na het grote succes van afgelopen jaren is De Grote Sint Show 2019 terug met een gloednieuwe show! YouTube-idolen Party Piet Pablo en Love Piet breken in via de LIVE videoverbinding en zingen samen met de kids in de zaal de grootste hits, zoals 'De Pieten Sinterklaas Move', 'Pietenliefde' en 'Pieten Style'.

Vreemde eend – Het Laagland & SALLY Dansgezelschap Maastricht

Woensdag 27 november 15.00 uur

Schouwburg Venray

Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet en de buurt getest. Staan zij open voor deze nieuweling? Is er wel plek op het picknick-kleed voor een derde persoon? En wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend?

Frank Lammers, Ricky Koole en Ocobar – Frank en Ricky hebben de blues

Woensdag 27 november 20.15 uur

Schouwburg Venray

Het is 25 jaar geleden dat Frank Lammers en Ricky Koole begonnen aan een voorstelling. Ze hadden grootse plannen, maar gingen hun eigen weg en nu is het tijd om de draad weer op te pakken. Waar staan ze nu, 25 jaar later? Ze praten bij, lachen om vroeger, spelen eindelijk die serieuze toneelscenes en zingen over belangrijke momenten in de afgelopen 25 jaar. ‘Frank en Ricky hebben de blues’ is een openhartige en muzikale show waarin de balans wordt opgemaakt.

UP – Yora Rienstra

Vrijdag 29 november 20.00 uur

Schouwburg Venray

Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. In UP krijgen we nader zicht op Emma’s ‘hersenstormen’. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan.

7 miles to Pittsburgh – staconcert

Zaterdag 30 november 20.30 uur

Schouwburg Venray

7 Miles To Pittsburgh verraste vorig jaar met één van de beste debuutalbums sinds tijden. De lovende recensies voor het gelijknamige album in binnen- en buitenland schrijven boekdelen. De Nederlandse rockband onder leiding van frontman Andrew Elt uit Venlo (ex- Sleeze Beez, Physical Graffiti) heeft ondertussen niet stilgezeten.