Algemene informatie

Het programma van Schouwburg Venray omvat elk seizoen zo’n 125 professionele voorstellingen. Maar daarnaast zijn er ook veel lokale culturele producties te zien. Het programma trekt jaarlijks 60.000 bezoekers. De schouwburg ligt in het centrum van Venray aan het Schouwburgplein. Je kunt er overigens niet alleen terecht voor theatervoorstellingen, maar ook voor feesten en events. Én voor een heerlijk hapje of drankje. Bezoek de website van Schouwburg Venray en ontdek het ruime en diverse aanbod aan voorstellingen en events.

Openingstijden theaterkassa

Maandag t/m vrijdag9.00 t/m 17.00
Zaterdag11.00 t/m 15.30

m.u.z. feestdagen en vakanties


Theaterkassa is geloten van 20 juli tot 13 augustus

Victoria Koblenko, Anouk Maas en Tanja Jess – Mijn man begrijpt me niet

Woensdag 20 november 20.15 uur

Schouwburg Venray

Leef ik met de ideale man (of vrouw)? Moet ik echt mantelzorg verlenen aan mijn irritante schoonmoeder? Is dit eigenlijk alles? Zal ik op Second Love of Tinder gaan? hoe houd ik mijn seksleven spannend? En trek ik die tweede fles wijn nog open of niet? Zomaar wat intieme vragen van drie vrouwen bij de cursus ‘Help, mijn man begrijpt me niet’.

The Kilkennys – Blowin’ In The Wind

Donderdag 21 november 20.00 uur

Schouwburg Venray

The Kilkennys zorgen ervoor dat de traditionele Ierse muziek een nieuwe twist krijgt, zodat klassieke folksongs en ballades zowel de jongere als de veteranen muziekliefhebbers aanspreken. Inmiddels staat hun naam wereldwijd synoniem voor de moderne Ierse muziek.

Johan Derksen – The Sound Of The Blues & Americana

Donderdag 21 november 20.15 uur

Schouwburg Venray

Televisie-orakel Johan Derksen komt naar Venray met zijn programma ‘The Sound of The Blues & Americana’.Deze keer wordt de blues gelardeerd met de vanuit Amerika oprukkende americana sound.Speciaal hiervoor haalt Derksen twee Amerikaanse artiesten naar Nederland: Malford Milligan uit Austin en Di Reed uit Houston.

Vrijdag & Sandifort – Voorlopig voor altijd

Vrijdag 22 november 20.00 uur

Schouwburg Venray

Remko Vrijdag en Martine Sandifort spelen alweer hun vierde voorstelling op een rij in Schouwburg Venray. De vorige show werd uitgeroepen tot een van de meest indrukwekkende cabaretvoorstellingen van het seizoen door de Poelifinario jury. De beloftes maken ze waar in de voorstelling ‘Voorlopig voor altijd’ en deze werd dan ook onverdeeld lovend ontvangen.

Scapino Ballet Rotterdam – Holland & Le Chat Noir

Vrijdag 22 november 20.15 uur

Schouwburg Venray

Twee topstukken van een van de succesvolste Nederlandse choreografen in één voorstelling: Holland en Le Chat Noir van Ed Wubbe. Holland gaat terug naar de Gouden Eeuw, naar de kiem van de Hollandse identiteit. Met strak geregisseerde groepsstukken, doorkruist met opzwepende, vrije solo’s, laat de choreografie op magistrale wijze ons dubbele gezicht zien: koopman en dominee.

Quatro Ventos - Fado Mundo

Zaterdag 23 november 20.00 uur

Schouwburg Venray

De Portugese zanger en gitarist Emanuel Pessanha is de voorman van het ijzersterke fadokwartet Quatro Ventos. Om te laten zien dat de fado veel meer is dan alleen een Portugees muziekgenre, brengt de groep in ‘Fado Mundo’ een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken, uit quatro ventos dus. Denk hierbij aan fado-arrangementen van nummers van Ramses Shaffy, Sting, Charles Aznavour en Jacques Brel.

De grote sint show | 1 + - met o.a. Party Piet, Pablo en Love Piet.

Zaterdag 23 november 10.30, 13.15 en 16.00 uur

Schouwburg Venray

Na het grote succes van afgelopen jaren is De Grote Sint Show 2019 terug met een gloednieuwe show! YouTube-idolen Party Piet Pablo en Love Piet breken in via de LIVE videoverbinding en zingen samen met de kids in de zaal de grootste hits, zoals 'De Pieten Sinterklaas Move', 'Pietenliefde' en 'Pieten Style'.

Vreemde eend – Het Laagland & SALLY Dansgezelschap Maastricht

Woensdag 27 november 15.00 uur

Schouwburg Venray

Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet en de buurt getest. Staan zij open voor deze nieuweling? Is er wel plek op het picknick-kleed voor een derde persoon? En wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend?

Frank Lammers, Ricky Koole en Ocobar – Frank en Ricky hebben de blues

Woensdag 27 november 20.15 uur

Schouwburg Venray

Het is 25 jaar geleden dat Frank Lammers en Ricky Koole begonnen aan een voorstelling. Ze hadden grootse plannen, maar gingen hun eigen weg en nu is het tijd om de draad weer op te pakken. Waar staan ze nu, 25 jaar later? Ze praten bij, lachen om vroeger, spelen eindelijk die serieuze toneelscenes en zingen over belangrijke momenten in de afgelopen 25 jaar. ‘Frank en Ricky hebben de blues’ is een openhartige en muzikale show waarin de balans wordt opgemaakt.

UP – Yora Rienstra

Vrijdag 29 november 20.00 uur

Schouwburg Venray

Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. In UP krijgen we nader zicht op Emma’s ‘hersenstormen’. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan.

7 miles to Pittsburgh – staconcert

Zaterdag 30 november 20.30 uur

Schouwburg Venray

7 Miles To Pittsburgh verraste vorig jaar met één van de beste debuutalbums sinds tijden. De lovende recensies voor het gelijknamige album in binnen- en buitenland schrijven boekdelen. De Nederlandse rockband onder leiding van frontman Andrew Elt uit Venlo (ex- Sleeze Beez, Physical Graffiti) heeft ondertussen niet stilgezeten.

Lebbis – De Ervaring: Bovengrens II

Woensdag 4 december 20.15 uur

Schouwburg Venray

42. Dat is, volgens The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, het antwoord op de zin van het leven. Volgens Lebbis is het ‘iets meemaken’. Ervaringen zijn scheerlijnen van je geest. Mooi gezegd he! Net als bij een ‘De Waard’ tent. Hoe meer scheerlijnen hoe strakker hij staat.

Martijn Kardol – Welkom

Woensdag 4 december 20.00 uur

Schouwburg Venray

Martijn Kardol zijn debuutprogramma ‘Bang’ werd ontvangen met uitsluitend lovende kritieken, ontving meerdere vier-sterren recensies en werd genomineerd voor ‘Neerlands Hoop 2018’. In zijn tweede voorstelling maakt Martijn contact met de wereld en de mensen om hem heen. Of doet daar in ieder geval een poging toe.

Het Zwanenmeer – Charkov City Opera & Ballet

Dinsdag 10 december 19.00 uur

Schouwburg Venray

Het Zwanenmeer is het romantische liefdesverhaal tussen Odette en prins Siegfried. Odette, koningin van de zwanen, is betoverd door Rotbart. Zij en de andere meisjes leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Enkel zuivere liefde kan de betovering doorbreken.

Ed Struijlaart – Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran

 

Woensdag 11 december 20.00 uur

Schouwburg Venray

Bij het zien van Eric Clapton wist de negenjarige Ed twee dingen zeker: ik wil zo'n baard en ik wil zo'n gitaar. De baard liet even op zich wachten, maar de gitaar bepaalde vanaf dat moment zijn leven.

 

Jan Keizer en Anny Schilder – The Grande Finale

Woensdag 11 december 20.15 uur

Schouwburg Venray

Wat begon in de zomer van 1965 met een paar muzikale vrienden zou niet heel veel later uitgroeien tot een geweldige muzikale carrière voor de ‘Band Zonder Naam’, beter bekend als BZN. In 2007 stopte BZN, maar Jan en Anny kwamen opnieuw samen, wederom een succesverhaal. Eind 2019 valt het doek definitief voor dit muzikale hitduo.

Dahldiner – Op Verhaal

Donderdag 12 december 20.00 uur

Schouwburg Venray

Roald Dahl schreef niet alleen de mooiste verhalen, maar ook een kookboek. Die twee komen samen in het Dahldiner. In het Dahldiner geniet je van gerechten uit zijn kookboek. Tussen de gangen door worden zijn meest bizarre, spannende en grappige verhalen voor volwassenen verteld.

 

Pieter Derks – Voor wat het waard is

Vrijdag 13 december 20.15 uur

Schouwburg Venray

Komt dat zien! Pieter Derks gaat afrekenen. Op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden.

 

Mart Hillen – In Concert

 Vrijdag 13 december 20.00 uur

Schouwburg Venray

Er zijn weinig muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een héle band. Mart Hillen is er zo één: hij speelt de melodie en de baspartij, en drumt tegelijkertijd op zijn gitaar. Of in de woorden van radio-dj Giel Beelen: “Onvoorstelbaar dat dit op één en dezelfde gitaar gebeurt.”

Suus – Alles is liefde

Zaterdag 14 december 20.00 uur

Schouwburg Venray

De liefde heeft Suus gevonden, of heeft Suus de liefde gevonden? Ach, dat maakt eigenlijk niets uit. Het feit bestaat dat de liefde er is, in overvloed. De liefde maakt ons sterk, geeft moed en verbindt.

Rundfunk – Todeangstschrei | try-out

Donderdag 19 december 20.15 uur

Schouwburg Venray

Dit keer zijn de heren van Rundfunk in Venray met hun nieuwe voorstelling ‘Todesangstschrei’. Na ‘Wachstumsschmerzen’ over de pijn van het opgroeien, storten de jongens van Rundfunk zich in ‘Todesangstschrei’ op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen.

Huub Stapel – Het Huwelijk

Vrijdag 20 december 20.15 uur

Schouwburg Venray

Huub Stapel is weer solo te zien in Schouwburg Venray met ‘Het Huwelijk’. Deze pijnlijk grappige voorstelling is geschikt voor iedereen die getrouwd is, getrouwd is geweest, nooit getrouwd is, van plan is om te gaan trouwen of er niet aan moet denken om ooit te gaan trouwen.

The Magic Of Jeans – Heartbeat

 Vrijdag 27 december 20.15 uur

Schouwburg Venray

Voel het ritme van de show met de hits van toen én met de hits van nu; je kan niet stil blijven zitten! Een spetterende live band neemt je samen met de nieuwe cast mee op een muzikaal avontuur. Hele generaties groeiden op met JEANS en nu neem je als fan van het eerste uur je kinderen en kleinkinderen mee naar het feest voor jong en oud.

Juf Roos – Juf Roos gaat op vakantie | 2+

Zaterdag 11 januari 13.30 & 16.00 uur

Schouwburg Venray

Juf Roos komt naar Schouwburg Venray na haar eerste volledig uitverkochte tour. Juf Roos en Gijs worden door miljoenen kinderen bekeken op YouTube en zijn inmiddels in hun hart gesloten.

Henry van Loon – Onze Henry

Woensdag 15 januari 20.15 uur

Schouwburg Venray

Je bedenkt het niet maar je ziet het wel degelijk, waardoor je na afloop met een parelmoeren glans naar buiten treedt en hoofdschuddend tegen je tijdelijke bedpartner fluistert: “Dat was nu echt weer iets voor onze Henry.” In deze persoonlijke voorstelling zoomt Henry in op zijn Brabantse roots met ontroerende liedjes en even hilarische als fidele bespiegelingen.

Nabucco – Charkov City Opera & Ballet

Woensdag 22 januari 20.15 uur

Schouwburg Venray

Een groots verhaal over macht, vrijheid en liefde, waarin alles op het spel komt te staan voor de liefde van een man en de macht over een volk. De opera was een doorslaand succes in Italië en het overbekende slavenkoorlied ‘Va Pensiero’ is een van de meest bekende operamelodieën.

Nienke Plas – Van de hak op de tak

 Donderdag 23 januari 20.15 uur

Schouwburg Venray

Nienke Plas haar handelsmerk is haar Amsterdamse babbel, hilarische expressiviteit, grove humor en een tikje absurdisme.

Mindgym – Wouter de Jong

Zaterdag 25 januari 20.15 uur

Schouwburg Venray

Een goede gezondheid begint niet in de sportschool, maar in je hoofd.  Mindgym zijn technieken om je mentale conditie op te krikken, want echt, hersenkwabben zijn net als een te dikke pens heel goed te trainen!