Venray altijd in beweging

Venray is een sportieve gemeente. Er zijn veel verschillende sportaccommodaties en ontelbare verenigingen met elk hun eigen aanbod en programma. Van voetbal, volleybal, korfbal en basketbal tot atletiek, dans, boksen, zwemmen, paardrijden en yoga. Venray kent ook veel unieke sportevenementen. Zoals het internationale Judotoernooi dat jaarlijks plaatsvindt, de stockcarraces op Racecircuit Venray, de Venray Youth- en Ladies Cup (voetbal) en de Singelloop rondom het centrum.

Venray Beweegt

 

Venray Beweegt zet de Venrayse samenleving in beweging door sport, gezondheid, bewegen en zorg te verbinden. Positieve gezondheid en preventie staan centraal. De gemeente Venray streeft naar gezonde en vitale inwoners. Daarom zijn sinds 2014 buurtsportcoaches actief in Venray. Zij werken samen met de vele sport- en gezondheidspartners, maar ook met de lokale sportverenigingen. De laatsten ne­men hierin hun verantwoordelijkheid en zijn maatschappelijk betrokken. In de diverse programmalijnen krijgen de inwoners volop de mogelijkheid zichzelf sportief en gezond te ontwikkelen. Ook is er ruime aandacht voor de meer kwetsbare inwoners en er ontstaan in diverse wijken en kernen natuur­lijke samenwerkingsverbanden. Venray is inmiddels koploper op het gebied van de koppeling sport, bewegen, gezondheid en zorg.

 

www.venraybeweegt.nl

Venray, Wandel & Fietsparadijs

 

In Venray zijn veel wandel- en fietsroutes uitgezet aan de hand van knooppunten. Het landschap is heel divers met bossen, stuifduinen, akkers en Maasoevers, maar ook uitgestrekte weiden en landbouwgronden, steeds weer afwisselend. Ook treft u in Venray uitgezette mountainbikeroutes en (digitale) ruiterroutes aan. Tot slot beschikt Venray over Cooperbanen (in Vlakwater, Ballonzuil en Broekberg). 

 

 

 

 

 

 

Sportactiviteiten & evenementen in gemeente Venray

Finaleraces op Raceway Venray

Zondag 28-10-2018

Raceway Venray, Peelweg 47, Ysselsteyn

De Finaleraces vormt voor de Late Model V8 en National Hotrod klassen dé afsluiting van het race-seizoen. Het hele jaar hebben deze klassen gereden voor punten om tijdens de Finaleraces definitief uit te maken wie zich de baankampioen van 2018 mag noemen. Ook alle Stockcar klassen zullen aan de start verschijnen. Door de komst van de Kerstraces loopt voor hen het seizoen nog even door. Als gastklasse mogen de Saloon Stockcars voor de tweede keer dit jaar hun kunsten vertonen..   De jeugdige talenten in de Stockcar F2 junioren klasse verrijden voor het eerst hun eigen Cup: de GoldCup. Meer informatie is te vinden op www.racewayvenray.com.                      

Lees meer

Baas Venray 2019

Zaterdag 18-05-2019

Baas van Venray 2019

In 2017 is er een nieuw evenement in Venray begonnen: ‘Baas van Venray’. Venray heeft het al oude Spel Zonder Grenzen nieuw leven ingeblazen. Alleen nu tussen teams uit de Venrayse dorpen en wijken. Natuurlijk doet iedereen mee om te winnen, maar het gaat voornamelijk om een leuke en gezellige dag voor en door inwoners van de Gemeente Venray. De winnaar zal zich een jaar lang de “Baas van Venray” mogen noemen. Elk team bestaat uit minimaal 5 mannen en 5 vrouwen met een minimum leeftijd van 18 jaar, allemaal woonachtig in hetzelfde dorp of wijk. Elk team hoeft alleen te zorgen voor eigen shirts en een eigen joker/mascotte. Bij de samenstelling van het team is het advies om een goede mix van spelers te vinden. Denk hierbij aan sportief, behendig, inzicht, kennis en tactisch. Wie wordt de ‘Baas van Venray’ 2019?

Lees meer

Kerstraces op Raceway Venray

Woensdag 26-12-2018

Raceway Venray, Peelweg 47, Ysselsteyn

Na acht racedagen keren de coureurs van de Stockcar klasse nog één keer dit jaar terug op Raceway Venray voor de Kerstraces. De Kerstraces kennen een rijke historie in de Limburgse Stockcar wereld. In Baarlo bleek dit jaar-in-jaar-uit een succes te zijn. Een succes dat Raceway Venray probeert voort te zetten. Zowel de Stockcar F1, Stockcar F2 en Stockcar F2 junioren als de gastklasse Saloon Stockcar verschijnen aan de start.   Meer informatie is te vinden op www.racewayvenray.com.            

Lees meer