Venray altijd in beweging

Venray is een sportieve gemeente. Er zijn veel verschillende sportaccommodaties en ontelbare verenigingen met elk hun eigen aanbod en programma. Van voetbal, volleybal, korfbal en basketbal tot atletiek, dans, boksen, zwemmen, paardrijden en yoga. Venray kent ook veel unieke sportevenementen. Zoals het internationale Judotoernooi dat jaarlijks plaatsvindt, de stockcarraces op Racecircuit Venray, de Venray Youth- en Ladies Cup (voetbal) en de Singelloop rondom het centrum.

Venray Beweegt

 

Venray Beweegt zet de Venrayse samenleving in beweging door sport, gezondheid, bewegen en zorg te verbinden. Positieve gezondheid en preventie staan centraal. De gemeente Venray streeft naar gezonde en vitale inwoners. Daarom zijn sinds 2014 buurtsportcoaches actief in Venray. Zij werken samen met de vele sport- en gezondheidspartners, maar ook met de lokale sportverenigingen. De laatsten ne­men hierin hun verantwoordelijkheid en zijn maatschappelijk betrokken. In de diverse programmalijnen krijgen de inwoners volop de mogelijkheid zichzelf sportief en gezond te ontwikkelen. Ook is er ruime aandacht voor de meer kwetsbare inwoners en er ontstaan in diverse wijken en kernen natuur­lijke samenwerkingsverbanden. Venray is inmiddels koploper op het gebied van de koppeling sport, bewegen, gezondheid en zorg.

 

www.venraybeweegt.nl

Venray, Wandel & Fietsparadijs

 

In Venray zijn veel wandel- en fietsroutes uitgezet aan de hand van knooppunten. Het landschap is heel divers met bossen, stuifduinen, akkers en Maasoevers, maar ook uitgestrekte weiden en landbouwgronden, steeds weer afwisselend. Ook treft u in Venray uitgezette mountainbikeroutes en (digitale) ruiterroutes aan. Tot slot beschikt Venray over Cooperbanen (in Vlakwater, Ballonzuil en Broekberg). 

 

 

 

 

 

 

Sportactiviteiten & evenementen in gemeente Venray

Dutch Open International Sheepdog Trial 2018

Vrijdag 06-07-2018 - Zondag 08-07-2018

Kasteelruïne Geijsteren

De Dutch Open International Sheepdog Trial 2018 (IST) een schapendrijf evenement op het Landgoed in Geijsteren. Een sportieve beleving! Een Europese wedstrijd schapendrijven op hoog niveau! De Border Collie staat bij dit evenement centraal. Drie dagen lang zullen de deelnemers met hun border collies laten zien waar zij goed in zijn, schapendrijven! Een sportief evenement voor jong en oud. Een internationaal evenement op het landgoed in Geijsteren waarbij iedereen meer dan welkom is! Voor meer informatie kijkt u op www.dutchopensheepdogtrial.nl

Lees meer

36e Open Golf & Bridge toernooi

Vrijdag 13-07-2018

Golf- en Countryclub Geijsteren

36e Open Golf & Bridge toernooi   VRIJDAG 13 juli 2018   Programma: * Vanaf 09.00 uur ontvangst met koffie en limburgse vlaai * Lunchpakket * 18 holes fourball-betterball start om 10.30 uur Gun shot * Warm-buffet * Bridgen in het clubhuis * Prijsuitreiking ca. 22.00 uur   Inschrijf criteria:       NGF playing handicap 36 of lager                               Nivo bridge: thuis; club; competitie   Inschrijfgeld: € 40,00- per persoon leden Golf- en Countryclub Geijsteren € 70,00,- per persoon niet-leden Golf-en Countryclub Geijsteren Inschrijving per mail: secretariaat@golfclubgeijsteren.nl   Informatie bij: Henny van Konijnenburg email: h.vankonijnenburg@home.nl mobiel: 06-53986953 Ruud Hoogenboom email: mhoog@wxs.nl mobiel: 06-19208589 

Lees meer

Samengestelde menwedstrijd

Zaterdag 11-08-2018 - Zondag 12-08-2018

pottenvenweg

        Het evenement wordt georganiseerd volgens de regels van de KNHS. We organiseren dit elk jaar weer volgens dezelfde regels, we hebben dan ook bericht gekregen dat we dit eigenlijk voortaan via een melding mogen doen, echter kan ik enkel langs deze weg alles invullen. Er wordt gemend met rijtuigen, dit wordt op een hindernisparcours gereden op het menterrein gelegen aan de Rouwkuilenweg-Pottevenweg in Ysselsteyn. De deelnemers zijn verkeersdeelnemers.        

Lees meer