Natuurlijk in Venray!

Winkelen

In de binnenstad van Venray vind je een heel divers winkelaanbod. Met winkels van grote ketens en bekende merken. Maar ook boetieks met een eigen signatuur. Je vindt er altijd de laatste modetrends in kleding en schoenen en verrassende accessoires

Natuurlijk in Venray!

Wandelen en fietsen

In Venray zijn veel wandelroutes & fietsroutes uitgezet. Enkele routes doorkruisen de Peel en het nationaal park De Maasduinen. Het landschap is, met bossen, stuifduinen, akkers, broekbossen, beekdalen, heide- en Peellandschappen en Maasoevers, maar ook uitgestrekte weiden en landbouwgronden, steeds weer afwisselend. 

Natuurlijk in Venray!

Venrays museum

Het Venrays Museum is hét cultuurhistorisch museum van Venray en omstreken. Sinds 1958 wordt er aan een eigen collectie gebouwd, die vanaf 1981 is ondergebracht in 't Freulekeshuus.

Natuurlijk in Venray!

Boegafun

BoegaFun is een 2000 m² grote binnenspeeltuin voor kinderen van 1 tot en met 13 jaar. Kinderen vinden hier naar hartenlust klimmen, klauteren en ravotten in de vele attracties, terwijl de (groot)ouders genieten van een heerlijk kopje koffie. BoegaFun vormt ook de ideale omgeving voor verjaardagsfeestjes, schoolreizen, babyborrel, familiefeesten, enz.

Natuurlijk in Venray!

Kermis Venray

Zes dagen vertier voor jong en oud op de Venrayse pleinen. Ook biedt de kermis weer een divers programma aan optredens en evenementen. De beste voorwaarden dus om volop te kunnen genieten van de bijzondere sfeer en gezelligheid van onze kermis. 

Natuurlijk in Venray!

Fietsvierdaagse

Stichting Fietsvierdaagse Venray stelt zich ten doel om jaarlijks een fietsvierdaagse te organiseren in de Gemeente Venray en omgeving. Hierbij is het ons streven dat alle lagen van de bevolking aan ons evenement kunnen deelnemen. Dit proberen wij door het inschrijfgeld zo laag mogelijk te houden en daar waar mogelijk onze routes aan te passen voor de deelnemers die minder valide zijn. 

Natuurlijk in Venray!

Odapark

Odapark is een ambitieus en eigenzinnig centrum voor nationale en internationale vernieuwende hedendaagse kunst, gelegen in een 19 hectare groot bosrijk stiltegebied tussen verstedelijkte gebieden in het noorden van de provincie Limburg. 

Natuurlijk in Venray!

Museum de Peelstreek

Museum ”de Peelstreek” in Ysselsteyn heeft een interessante collectie van allerlei machines, werktuigen, gereedschappen en gebruiksvoorwerpen van het boeren platteland in vroegere jaren. Daarnaast zijn er ook diverse voorwerpen uit het huishouden te zien, die tot een halve eeuw geleden nog in de streek rond Venray voorkwamen.

Natuurlijk in Venray!

Stadswandeling Venray

Neem eens deel aan een verrassende stadswandeling door Venray en ontdek alle bekende en onbekende plekjes. Elke zaterdag tussen 15 april en 21 oktober 2017 wordt er een stadswandeling georgansieerd door Venray. De wandeling staat onder begeleiding van een gids. Hij of zij kan u alles vertellen over de bijzonderheden die Venray herbergt. Over de mensen die er woonden, de markante gebouwen en de geschiedenis van Venray.

Natuurlijk in Venray!

Raceway Venray

Raceway Venray, ook wel bekend als het vroegere Circuit de Peel, is een racecircuit in het Noord-Limburgse Venray. Het originele complex begon met een motorcross- en autocrosscircuit. Inmiddels is Raceway Venray een volwaardig circuitpark, waarbij een asfalt 1/4 mile wordt omringd door een indrukwekkende 1/2 mile baan.

Natuurlijk in Venray!

De Duitse Militaire begraafplaats Ysselsteyn

De Duitse militaire begraafplaats aan de Timmermannsweg 75 in Ysselsteyn (Limburg) is met 31.598 doden de grootste militaire begraafplaats in Nederland. Het is ook de enige Duitse militaire begraafplaats in Nederland. Er liggen voornamelijk omgekomen Duitse militairen van de Tweede Wereldoorlog begraven. Ook liggen er Nederlanders die in Duitse krijgsdienst (met name de SS) zijn gesneuveld.

Wat is er te doen in Venray
Wat
Wanneer
Wanneer wil je wat gaan doen in Venray?
VandaagDeze weekDeze maand

Highlights in Venray

Van kleine dorpjes tot schittenrende wandelroutes. Van cultuur in het Odapark tot het funshoppen in het centrum. Ontdek Venray aan de hand van deze highlights!

Winkelen

Wandelen en fietsen

Venrays Museum

Boegafun

Kermis Venray

Fietsvierdaagse

Odapark

Museum de Peelstreek

Stadswandeling Venray

Raceway Venray

De Duitse Militaire begraafplaats Ysselsteyn

Dagje Venray Centrum