Wandelen en fietsen

In Venray zijn veel wandelroutes & fietsroutes uitgezet. Enkele routes doorkruisen de Peel en het nationaal park De Maasduinen. Het landschap is, met bossen, stuifduinen, akkers, broekbossen, beekdalen, heide- en Peellandschappen en Maasoevers, maar ook uitgestrekte weiden en landbouwgronden, steeds weer afwisselend. 

Wandelactiviteiten in Venray

Natuurwandeltocht op zondag 28 april 2019

Zondag 28-04-2019

Café Den Tommes

  Op zondag 28 april 2019 organiseert de wandelsportvereniging “De Natuurvrienden” uit Merselo een natuurwandeltocht. Er worden 5 afstanden uitgezet De starttijden zijn: 30 km van 07.00 tot 09.30 uur 20 en 15 km van 07.00 uur tot 12.00 uur en de 10 en 5 km van 07.00 uur tot 13.00 uur. Het inschrijfbureau sluit om 16.00 uur. De startplaats is vanuit Café Den Tommes ” Grootdorp 40 Merselo. Vanaf het NS station in Oostrum is Merselo per openbaar vervoer bereikbaar.   De 30km tocht loopt via het buitengebied van Merselo naar het sportpark “De Wieën” langs de Sint Petrusmolen in Venray, om daarna koers te zetten naar Oostrum. Daarna gaat de route verder door de Geijsterse bossen richting de watermolen in Geijsteren met hierna een pauze bij café “Het Trefpunt” in Geijsteren.   Na de rust voert de tocht door de mooie bossen van Geijsteren waar ook de St.Willibrordus kapel staat. Vanuit dit gebied gaat de tocht verder door de Geijsterse bossen richting de Smakt en iets later weer richting de bossen van Overloon. In de bossen van Overloon is de tweede rustpauze (Pipowagen).   Na deze pauze gaan wij richting de bossen van Merselo. Hierna bereiken we uiteindelijk weer de start/finish locatie in Merselo.   De kleinere afstanden splitsen eerder af en gaan door de bossen van Merselo en Overloon met een pauze bij de Pipowagen in de Overloonse bossen.       Op onze eigen rustplaats zijn tegen wandelvriendelijke prijzen diverse koude en warme eet en drinkwaren verkrijgbaar. Tevens is op onze rustplaatsen een wc aanwezig.   Tot ziens op zondag 28 april.  

Lees meer

Meerdaags wandelevenement Venray

Vrijdag 31-05-2019 - Zondag 02-06-2019

Venray

Het Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV), Gesponsord door van de Mortel verzekeringen, hypotheken en regiobank, is in 2019 een driedaags wandelevenement. MWV vindt jaarlijks plaats in het weekend van week 22.   In 2019 vrijdag 31 mei, zaterdag 1 juni en zondag 2 juni In 2020 vrijdag 5 juni, zaterdag 6 juni en zondag 7 juni In 2021 vrijdag 4 juni, zaterdag 5 juni en zondag 6 juni Tijdens dit wandelevenement kunnen de deelnemers zelf bepalen hoeveel dagen zij lopen èn welke afstand er per dag gelopen wordt. Dat mag dus per dag anders zijn. MWV kent drie basis afstanden van 10, 20 en 30 kilometer. De deelnemers kunnen één van deze afstanden lopen, maar kunnen ook een combinatie maken van bijvoorbeeld 10 en 30, zodat er die dag uiteindelijk 40 kilometer gelopen wordt. Per dag mag dit een andere combinatie, dan wel een (andere) basisafstand zijn. Wandelaars zijn dus volledig vrij in hun keuze.   Deze flexibele invulling maakt het MWV uitermate geschikt als training voor de Vierdaagse van Apeldoorn en Nijmegen of één van de vele Kennedymarsen. Maar daarnaast is het MWV ook erg aantrekkelijk voor de recreant, die gewoon lekker 10 of 20 kilometer wil lopen. Kortom; het MWV is er voor iedereen die van wandelen houdt, voor jong en oud en voor beginners tot ervaren en getrainde lopers.   Voorbereidingen 2e editie   Momenteel zijn wij al volop bezig met de voorbereidingen voor de 2e editie. In 2019 wordt ons evenement uitgebreid met een extra dag. De 2e editie gaat plaatsvinden op 31 mei en 1 en 2 juni. Noteer deze data alvast in uw agenda. Tijdens de eerste editie hebben enkele vrijwilligers diverse wandelaars geïnterviewd om zo te kijken wat er goed gaat en wat er beter kan om op deze manier een nog beter wandelevenement op de kaart te zetten. De onderstaande punten gaan wij tijdens onze tweede editie al uitvoeren:   Bij de kortere afstanden (10 en 20 km) gaan we na iedere 5 km (semi) rustplaatsen inplannen. Vanaf de 30 km afstand houden we 10 km aan voor een rustplaats. Alleen op zondag komt er een extra wandelroute van 5 kilometer speciaal voor de beginnende wandelaar en gezinnen met kinderen. In de routebeschrijvingen wordt voortaan opgenomen: op hoeveel kilometer er (semi) rustplaatsen, incl. toiletvoorzieningen, zijn, op hoeveel kilometer er eventueel extra waterpunten zijn, en hoeveel % verhard en onverhard is. De route aanduidingen (pijlen) gaan we, indien mogelijk, op 1,50 meter hoogte plaatsen en links van de weg. Bij lange rechte stukken wordt er vaker een bordje of lint geplaatst zodat men weet nog steeds op de juiste weg te zitten. De wandelaars die deelnemen aan de 40-50-60 km kunnen tussen 07.00 – 08.00 uur starten. De wandelaars die deelnemen aan de 10-20-30 km kunnen voortaan tussen 08.00 en 11.00 uur starten. Honden, mits aangelijnd, zijn toegestaan. Begin januari volgt de eerste nieuwsbrief van 2019 met diverse informatie over onze 2e editie.                

Lees meer

Rolstoelafstanden op meerdaags wandelevenement

Zondag 02-06-2019

Centrum

  Meerdaags Wandelevenement Venray breidt haar activiteiten uit.   In samenwerking met het GPV (Gehandicapten Platform Venray) introduceren wij op alleen zondag 2 juni één of twee rolstoelafstanden t.w. een van 5 km en mogelijk ook nog een van 10 km.   De achtergrond:   Het Toeristisch Platform Venray is al langer, samen met het GPV, doende om rolstoelvriendelijke “wandel” routes in Venray aan te leggen zodat ook deze doelgroep kan genieten van de mooie natuur die Venray te bieden heeft. Naast dat we dit in ieder geval zelf in Venray willen realiseren, heeft dit op een hoger niveau ook te maken met het begrip “toegankelijkheid”.   De routes worden uitgezet door het GPV die deze routes vooraf door een rolstoeler laat controleren. Daar waar mogelijk zullen de wandelroutes van 5 en 10 km aan de basis staan van deze routes en daar waar de routes niet geschikt zijn voor een rolstoel zullen er alternatieven worden gemaakt. Het zijn dus, deels, andere routes dan die van de wandelaars. Deelname is alleen toegestaan voor handgedreven dan wel met hulp voortgeduwde rolstoelen. De begeleiders/duwers kunnen gratis deelnemen.   Onze voorzitter Andre Tonen mocht uit handen van Mevr. Chantal Scherders-Thijssen van coöperatie fonds Rabo een cheque in ontvangst nemen ad € 1.500, =. Dit bedrag zetten wij in voor de organisatie van dit onderdeel van ons evenement.  

Lees meer