Venray viert 75 jaar vrijheid

Vrijheid is niet van zelfsprekend. Ook de gemeente Venray heeft dit tijdens het oorlogsgeweld in 1944 van dichtbij ervaren. Maar liefst 201 burgers kwamen om het leven en 211 woningen en boerderijen werden verwoest. Nu 75 jaar later hebben vele plekken in de wereld nog steeds dagelijks te maken met gewelddadige conflicten. Wij in Nederland daarentegen hebben het enorme voorrecht dat we 75 jaar in vrijheid en vrede leven. Een moment om bij stil te staan. 

 

Vier de vrijheid met ons mee

 

Van 18 oktober 2019 tot en met 5 mei 2020 staat Venray in het teken van 75 jaar vrijheid. Tijdens deze periode vinden er verschillende activiteiten plaats om het feest- en herdenkingsjaar op een feestelijke en respectvolle manier te vieren en te herdenken.

 

Bijzondere en originele activiteiten

 

De inwoners van de gemeente Venray kregen tot half maart 2019 de kans om zelf met een activiteit te komen. Er kwamen maar liefst 25 originele en bijzondere aanvragen binnen. Met een budget van €25.000,- heeft de gemeente een lastige keuze moeten maken. In totaal zijn 21 activiteiten overgebleven. Benieuwd welke activiteiten? Bekijk de agenda op https://75-jaar-vrijheid-venray.nl/agenda

 

Vier jij de vrijheid met ons mee? Ga voor meer informatie naar https://75-jaar-vrijheid-venray.nl