Sinterklaas in Venray

Hoe zou het met Sinterklaas zijn? En zijn pieten? Zou Amerigo er ook weer bij zijn? Dat gaan we allemaal zien! Sinterklaas en zijn pieten nodigen namelijk graag alle lieve kinderen, ouders en grootouders van Venray en omstreken uit om hen te komen begroeten in het centrum van Venray. Van zondag 18 november tot en met Pakjesavond 5 december staat Venray in het teken van Sinterklaas!

Activiteiten

Sinterklaas intocht18 november
Sinterklaashuis17 november - 5 december
Pieten in het centrum24 november
Pietenspeurtocht25 november (14:00 - 16:30)
Lichtjestocht25 november (v.a. 17:00)
Sinterklaas en pieten in het centrum1 december

Intocht Sinterklaas

Zondag 18 november

Op zondag 18 november arriveert de Sint weer met zijn pieten in Venray. Dus kom met het hele gezin naar de Grote Markt om hem te verwelkomen! Uiteraard komt de Sint niet alleen. Al zijn pieten én zijn witte schimmel Amerigo zijn van de partij. Samen maken ze een ronde door het Venrayse centrum. Wij verwachten dat de Sint rond 14.30 uur arriveert. Maar vanaf 13.30 uur valt er al van alles te beleven op de Grote Markt in het Venrayse centrum. Muziek, dansjes, spelletjes – dit belooft een middag vol gezelligheid te worden.

 

De feestelijke intocht begint om 14.00 uur bij jongerencentrum The B en gaat via de onderstaande straten: Sportlaan St. Antoniusstraat Monseigneur Verrietstraat St. Antoniusstraat Kruisstraat Paterslaan Patersstraat Grote Straat Grote Markt.

 

Sinterklaashuis

17 november - 5 december

Zoals altijd heeft Sint een mooi plekje in Venray waar hij even een heerlijk dutje kan doen. Ook de pieten kunnen daar een heerlijk kopje thee drinken. Al vele jaren was dit bij de Rabobank, dit jaar is hij uitgeweken naar Hofstraat 6.

 

Kom eens kijken naar zijn nieuwe huisje, als je geluk hebt zie je Sint of een van zijn Pieten daar ook.

 

Pieten speelplaats & speurtocht

Koopzondag 25 november

De hele zondagmiddag een grote pietenspeelplaats op de pleinen in het centrum. Turnpietjes, fietspieten, stelpieten, danspieten, zingpieten en natuurlijk ook Sinterklaas. Kom nog even met de pieten spelen en geef Sinterklaas een handje. Lever je verlanglijstje in, nu kan het nog !!!! De pieten zullen vanaf 12 uur te vinden zijn in het centrum van Venray.

 

Ook dit jaar zal de pietenspeurtocht niet ontbreken. Ga op zoek naar de verschillende pieten, zoek de letters en ga daarna op zoek naar de pieten met de beloning. De speurtocht zal om 14.00 beginnen en zal om 16.30 uur stoppen.

 

Lichtjestocht

Koopzondag 25 november (v.a. 17:00)

Na het succes van vorig jaar, en op speciaal verzoek van Sinterklaas, staat ook de lichtjestocht weer op het programma. Sinterklaas denkt nog regelmatig terug aan de schitterende toch van vorig jaar. Dit jaar hoopt hij weer op heel mooi weer, en nog veel meer kinderen, papa's en mama's. Zorg dus dat je om 17.00 uur nog in het centrum van Venray bent, neem je lampje mee en doe gezellig met Sinterklaas en al zijn pieten mee. Start en eindpunt zijn net als vorig jaar het gezellige schouwburgplein.