Singelloop Venray

Zondag 07-10-2018


Centrum Venray
Start en finish, Schouwburgplein
Venray
m.thomassen@singelloopvenray.nl
www.venraysesingelloop.nl

5e editie Venrayse Singelloop op zondag 7 oktober 2018

In Venray is het lopen op de singels een begrip. Op ieder moment van de dag zijn er wandelaars en hardlopers te vinden. Jong en oud loopt het bekende rondje Venray om de dag een sportieve en gezellige invulling te geven. Voor voorzitter Brendan Rijsdijk van de Stichting Venrayse Singelloop was dit gegeven een reden om een nieuw loopevenement te organiseren. In 2014 vond de eerste editie plaats van de Singelloop, op 7 oktober is de vijfde editie van het evenement een feit.

 

De Singelloop is nog steeds een groeiend evenement. Vorig jaar stonden 1.445 deelnemers aan de start, van wie zich er maar liefst 324 inschreven op de dag zelf. Naast de hardlopers aan de 5 en 10 kilometer staat ook dit jaar de bedrijvenloop en de wandeltocht op het programma. Voor kinderen zijn er diverse lopen zoals de bambino-, kids- en juniorenrun. Voor mensen met een beperking is er de X-loop.

 

 

Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray ondersteunt wederom het wandelonderdeel van de Venrayse Singelloop

 

De wandeltochten maken sinds 2015 onderdeel uit van dit mooie Venrayse evenement onder de naam Podotherapie Boot de Vocht Wandeltochten.

 

Net als het vorige jaar opent het Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray voor de wandelaars die delen nemen aan de afstanden 15 of 20 km haar deuren.

 

Het pannenkoekenhuis ligt in een mooie bosrijke omgeving die het meer dan de moeite waard is om te ontdekken, veel wandelaars brengen daarom al regelmatig een bezoek aan deze locatie. Voor de eigenaars van Pannenkoekenhuis De Perdstal ook mede de reden om haar deuren wederom voor de wandelaars, die deelnemen aan het eerste lustrum van de Venrayse Singelloop, te openen.

 

Op 7 oktober worden de wandelaars die zich hebben ingeschreven voor de 15 of 20 km getrakteerd op een gratis huisgemaakte chocolade brownie. Tevens bestaat er de mogelijkheid om gebruik te maken van de toiletvoorzieningen.

 

Uiteraard zijn wij als wandelcommissie en bestuur van de Venrayse Singelloop enorm blij met deze ondersteuning.

Kijk voor meer informatie op: www.venraysesingelloop.nl

 

Ook een rustplaats voor de deelnemers aan de 5 km wandeltocht van de Venrayse Singelloop.

Vorig week heeft de routecommissie van de Venrayse Singelloop het besluit genomen om ook voor de deelnemers aan de 5 km van de Boot de Vocht wandeltocht een rustplaats in de route op te nemen. 

De deelnemers aan deze afstand zullen ook een bezoek brengen aan de centrale rustplaats De Bouledrome. Door deze aanpassing wordt de route wel iets langer dan 5 km maar hier staan de volgende voordelen tegenover.

 De wandelaars kunnen even uitrusten bij de Bouledrome en daar gebruik maken van de sanitaire voorzieningen

  • Men kan, onder het genot van een kop koffie, thee of soep. genieten van de muziek die daar door een joekskapel wordt gemaakt, De kosten van deze consumpties zijn overigens voor eigen rekening.

  • Men ontvangt een appel, zolang de voorraad strekt, die door Fruitbedrijf ’t Volen beschikbaar wordt gesteld.

  • De Bouledrome biedt de wandelaars 75 waardebonnen aan om op 21 oktober van 14 tot 16 uur gratis te komen boulen. De gelukkigen krijgen op deze dag ook een gratis kop koffie of thee aangeboden. De wandelaars kunnen op vertoon van het startbewijs een envelop trekken uit een grote doos. Voor alle wandelaars zit er een envelop in de doos, in 75 hiervan zit een waardebon, in de rest een bon dat ze helaas geen prijs hebben.

 

Heb jij je nog niet ingeschreven doe dit dan nu via https://www.venraysesingelloop.nl/inschrijving-wandeltocht/

 

 

 

 

Het inschrijfgeld bedraagt bij voorinschrijving € 4,50 en bij daginschrijving € 6, =. Om drukte op deze dag zoveel als mogelijk te beperken verzoeken wij de wandelaars om gebruik te maken van de voorinschrijving. De voorinschrijving sluit op vrijdag 5 oktober om 18.00 uur.

 

 

 

Van bovengenoemd inschrijfbedrag gaat 1/3 deel naar het goede doel. Dit jaar is ons goed doel Stichting Leergeld.

 

 

 

Na het uitlopen van de wandeltocht ontvangen de wandelaars, net als de hardlopers, de dik verdiende medaille.