Cultuurprijs Venray 2019

Dit jaar organiseren de bibliotheek, het Odapark, de Schouwburg en Cultura Venray voor het tweede jaar de Cultuurprijs Venray. Het belooft weer een fantastische avond vol met humor, muziek en dans te worden. Ben jij benieuwd welke topper dit jaar de jury- en publieksprijs wint? Bestel dan jouw gratis ticket via de website van Schouwburg Venray!

Wanneer: Zaterdag 28 december 2019
Tijd: 20.00
Waar: Schouwburg Venray

De genomineerden

Schijt aan de Grens: Een dorpsfeest wat als geen ander de verbinding weet te leggen met andere gemeenten. Innovatief dit jaar is de beweging naar het centrum en de totaal andere invulling van het thema ‘zalige zonde’ per locatie.

Ad Welten: Ad heeft zich het afgelopen jaar nog meer ontpoptals positieve muziekinfluencer in Venray. Vooral zijn inzet voor de Redbox Session is een highlight waar deze nominatie voor staat. Door de Redbox Session krijgt popmuziek weer een groter podium in Venray.

Rockkoor Venray: Een initiatief van het Venrays Mannenkoor waarbij compleet een andere weg is ingeslagen, door 'out of the box te denken'. Een totaal ander genre in vergelijking met het genre van het Venrays Mannenkoor. Zo zoeken ze de grenzen op en stappen ze echt uit de comfortzone.

Gerrit & Jan ereleden vd hazekeutel: Jan & Gerrit zetten zich al jaren volop in voor Jeugdvastelaovesvereniging D'n Hazekeutel en betrekken zo alle jeugd bij de vastelaovend in onze gemeenschap. Als innovatief punt komt het bolderkarrenproject naar voren waar ze de mede-initiatiefnemers van zijn samen met Grad en Antoon. Ze schakelen organisaties in voor materialen waar (techniek)leerlingen van het Raaylandcollege bolderkarren mee bouwen. Deze bolderkarren worden ter beschikking gesteld aan basisscholen voor het creëren van een fantastische optocht.