Culturele highlights Venray

Ontdek kunst en
cultuur in Venray!

Beleef kunst en cultuur van dichtbij

Venray heeft een bloeiend kunst- en cultuurklimaat. Beleef het in de Schouwburg, het Odapark, de bioscoop en onze verschillende musea. Ontdek kunst en cultuur van dichtbij in Venray!

Elke maand kiezen we drie highlights op het gebied van kunst en cultuur die je niet mag missen!

 

 

 

Speurtocht Kinderboekenweekwijk

Culturele highlights oktober

Woensdag 9 oktober 2019
14.00 t/m 17.00u
Start bij Schouwburg Venray

 

Op woensdag 9 oktober organiseren een aantal organisaties gezamenlijk een puzzeltocht door de Merseloseweg voor kinderen vanaf 6 jaar en hun ouders. Op diverse locaties worden spannende activiteiten verzorgd, o.a. bij de Bibliotheek, Tante Truus, de Schouwburg en het Odapark. Ook zal Xpeditielab een mobiele escaperoom in de straat plaatsen. Als kinderen alle locaties hebben bezocht dan maken ze kans op het winnen van een mooie prijs.


Kijk voor meer informatie op: https://culturavenray.nl/agendalijst/puzzeltocht-kinderboekenweekwijk/

United Voices for Freedom

Culturele highlights oktober

Vrijdag 18 oktober 2019
Grote Kerk Venray
Bijeenkomen om 19.00u bij het gemeentehuis, waarna je in een lange stoet richting de Grote Kerk gaat.

 

Op vrijdag 18 oktober vindt na de officiële opening van het 'bevrijdingsweekend' op het gemeentehuis het 'United Voices for Freedom' concert plaats in onze mooie Grote Kerk in Venray. Vocal Group Transparant, Venrays Mannenkoor, Venrode Voices, Koor Harmony, Just for Fun en Ars Musica Venray hebben de samenwerking opgezocht met elkaar en met het Carillon Venray om met muziek stil te staan bij de vrijheid in en van Venray. Wil je dit indrukwekkende evenement niet missen? Verzamel dan samen met alle koren om 19.00u bij het Gemeentehuis en ga gezamenlijk in stoet richting de Grote Kerk!

Ga voor meer informatie naar: https://www.facebook.com/events/484568545661513/

Opening Expositie WADT | Pop Up Galerie

Culturele highlights oktober

Pop Up Galerie, Kapelaanspad 38, Venray 
19.00u

 

Op vrijdag 4 oktober wordt de expositie onder de naam WADT geopend in de pop up galerie aan het Kapelaanspad. De naam WAD staat voor het Waddenproject van Kees Moerkerk (tevens een van de Rake Kwasten). De naam WAT staat voor wat de Rake Kwasten, 4 Venrayse schilders, hier exposeren, voor wat Filo Forte, 4 dames die doorgaans samen optrekken op het gebied van de amateurkunst, hier laten zien. Ook is er werk te zien van 7 amateurkunstenaars van het St. Anna Atelier. De officiële opening wordt verricht door Wethouder Anne Thielen van de gemeente Venray en opgeluisterd door het koor Ars Musica.

Ga voor meer informatie naar: https://culturavenray.nl/agendalijst/opening-expositie-wadt-pop-up-galerie/