Culturele highlights Venray

Ontdek kunst en
cultuur in Venray!

Beleef kunst en cultuur van dichtbij

Venray heeft een bloeiend kunst- en cultuurklimaat. Beleef het in de Schouwburg, het Odapark, de bioscoop en onze verschillende musea. Ontdek kunst en cultuur van dichtbij in Venray!

Elke maand kiezen we drie highlights op het gebied van kunst en cultuur die je niet mag missen!

 

 

 

Vrijheid maak je samen

Culturele highlights november

Maandag 2 december 2019 | 19.30u t/m 21.30u
Schouwburg Venray

 

‘Vrijheid maak je samen’ reist tussen september 2019 en maart 2020 via de Liberation route door heel Limburg. De voorstelling bestaat uit de jeugdopera ‘Brundibár’ en een uitvoering van lokale muziekverenigingen die onder andere de compositie ’75 Jaor Vreej’ ten gehore brengen. In Venray wordt deze voorstelling in samenwerking met fanfare Concordia uit Wanssum, het Venrays Mannenkoor en de drumband van fanfare Concordia ten tonele gebracht. Benieuwd? Kom & geniet!

Voor het landelijke themajaar ‘Herdenken en vieren 75 jaar bevrijding’ sloegen de Limburgse muziekbonden de handen in elkaar om middels muziek aandacht te geven aan vrede en vrijheid. Muziek brengt mensen samen, het verbindt en verbroedert. Met de voorstelling Vrijheid maak je samen, boordevol muzikale variëteit, vieren we vrijheid, herdenken we het verleden en leggen we verbindingen naar het heden en de toekomst.

 

Brundibár
De jeugdopera Brundibár is geschreven door de Tsjechische componist Hans Krása en werd in de Tweede Wereldoorlog opgevoerd door Joodse kinderen in concentratiekamp Theresienstadt. In deze voorstelling wordt Brundibár opnieuw uitgevoerd door de Limburgse Koorschool, onder leiding van Marleen Everink. Kinderen en jeugd in de leeftijd van 9 tot 19 jaar spelen de opera. De regie is in handen van Dönci Bánki en het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest Amikejo onder leiding van Samuel Agustín Aguirre Guerra zorgt voor de muzikale omlijsting.

 

75 Jaor Vreej
In het tweede deel van de voorstelling vormen lokale verengingen de basis voor een muzikale invulling. Per uitvoering bestijgen, in een steeds wisselende samenstelling, een muziekvereniging, een slagwerkgroep en een koor het podium. Naast hun eigen muzikale programma voeren zij gezamenlijk de compositie 75 Jaor Vreej uit. Dit multidisciplinaire muziekwerk, geschreven door Christiaan Janssen, komt voort uit de compositieopdracht die door de Limburgse muziekbonden speciaal voor deze gelegenheid is uitgezet. De dialecttekst van dit werk is geschreven door Frans Pollux.

 

Samenwerking
Vrijheid maak je samen is een initiatief van de Limburgse muziekbonden: Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L) in samenwerking met het Huis voor de
Kunsten Limburg. Het project is mogelijk gemaakt door financiering van Provincie Limburg en het vfonds.

Close to Christmas

Culturele highlights november

Woensdag 18 december 2019 | 19.30u
Schouwburg Venray

 

Zang & Theatergroep Oker uit Overloon, Close Harmony Group Confetti en MMSK St. Petrus Banden(muziek, mars en showkorps) beiden uit Venray, zullen samen een muzikale avond verzorgen als lichtpuntje in deze donkere dagen. Het belooft een echte winterverrassing te worden waarbij uiteraard ook Kerstnummers ten gehore worden gebracht!
Kaartjes à €5,- kunnen besteld worden via whmstaal@home.nl

Zingen rond de Kerststal 2019

Culturele highlights november

Zondag 22 december 2019 | 14.00u t/m 16.00u
Grote Kerk

 

Op zondag 22 december vindt het jaarlijkse ‘Zingen rond de Kerststal’ plaats in de Grote Kerk. Dit jaar treden o.a. Vocal Group Transparant, de Zangers van St. Frans, Sing en Singeltjes, Uitvaartkoor, Poco a Poco (strijkensemble) Houtblazers ensemble, En Bloc, A Djambo wereldkoor, Gemengd koor Het Zonnelied en Ouderenkoor Crescendo op. Benieuwd? Kom & geniet!