BinckBankTour

Venray Bloeit in gezelligheid, recreatie én de wielersport!

In het levendig centrum van Venray vindt je vele winkels om lekker te shoppen en een prima horeca-aanbod. Gezellige pleinen, cultuur en cultuurhistorie: Venray heeft het allemaal.

 

Bakermat van sporttalent

Venray is zeker ook een sportgemeente en de bakermat van veel sporttalent.  Al jarenlang  zetten Venrayse sporters zich, met hun prestaties, in de nationale en internationale schijnwerpers. Onder hen de twee wielrenners Wout Poels en Mike Teunissen. Het is dan ook niet zo gek dat het wielergekke Venray dit jaar de finishplaats is van de BinckBank Tour. 

Binckbank Tour

Dinsdag 14 augustus

Het centrum van Venray is dinsdag 14 augustus het decor voor de start en finish van de individuele tijdrit van de BinckBank Tour. De enige meerdaagse World Tour race van Nederland en België legt de loper uit voor wereldkampioen tijdrijden Tom Dumoulin, zo bleek zaterdag bij Raceway Venray waar het parcours van de 12.7 kilometer lange tijdrit werd gepresenteerd.

 

Een traject voor pure hardrijders die een gemiddelde van boven de 50 kilometer kunnen halen, zo omschreef Herman Brinkhoff de route. Trots presenteerde hij namens organisator Golazo het parcours van de individuele tijrit. Bijna 13 kilometer vooral rechte wegen door het buitengebied en centrum van Venray. De start is op het Schouwburgplein, de finish op de Raadhuisstraat ter hoogte van de kruising met de Stationsweg. Een parcours op maat voor Tom Dumoulin. Golazo hoopt dat de topper in augustus aan de start zal staan van de BinckBank Tour.