BinckBank Tour

Na de succesvolle 1e en 2e editie in 2017 en 2018, komt de BinckBank Tour, de enige meerdaagse World Tour wedstrijd van Nederland en België, ook dit jaar weer naar Venray.

Venray is de finishplaats van de vijfde etappe die op 16 augustus vanuit Riemst (België) start. Voordat de renners finishen op de Stationsweg, zullen ze eerst 3,5 keer een lokale ronde door Venray rijden. Deze ronde voert het profpeloton via Venray naar Leunen, Castenray en Oirlo terug naar Venray. Volop de kans om de profs op volle snelheid aan het werk te zien!

 

Route

De renners draaien het lokale parcours via de Veulenseweg in Leunen rechtsaf de Horsterweg op. Deze volgen ze tot ze links de Castenrayseweg vervolgen. Deze weg gaat over in de Oirloseweg, waarna ze langs het treinspoor en NS-station uiteindelijk linksaf de Stationsweg op komen.

Ze passeren voor de ingang van het Vincent van Gogh-terrein (t.h.v. Kruidenlaan) voor de 1e keer de finish. Bij de rotonde Oostsingel-Stationsweg slaan ze linksaf en volgen ze de Oostsingel, gevolgd door de Zuidsingel. Daarna rijden de renners linksaf via de Leunseweg verder.

De Leunseweg gaat over in de Albionstraat waarna ze op de Horsterweg komen en weer bij het begin van de lokale ronde aangekomen zijn.

 

Het lokale parcours is op 16 augustus tijdelijk afgesloten voor gemobiliseerd verkeer. Dit is tussen 15.00 – 17.00 uur. Op diverse plekken zijn oversteekplaatsen voor gemotoriseerd verkeer.

 

Kijk voor meer informatie op: www.binckbanktourvenray.nl