meester gitarist Erwin van Ligten

Geboren in Java, en in Nederland opgegroeid in een Indische cultuur. Zoals bijna alle indo-families, een muzikaal gezin waarin Erwin als kleine jongen leerde spelen op de ukelele van zijn vader. Op 12-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste gitaar en werd beïnvloed door Indorock, The Tielman Brothers, Django Reinhardt en Chat Atkins ( gitarist van Jim Reeves). Zijn virtuoze gitaarspel werd al snel opgemerkt door professionele muzikanten en zo belandde hij in de bands Pangrass, Klaver en Spaak. Daarna werd hij gevraagd bij Dizzy Man’s Band, Bertus Borgers Groove Express, gaf solo optredens op de Parade met blues, rock en soul en werd begeleider van vrijwel alle bekende Nederlandse zangers en zangeressen.


Erwin speelt instrumentale rock, country, blues, soul, fusio en wereldmuziek geïnspireerd door o.a. Ry Cooder, Jeff Beck en Jimmy Hendrix. Met zijn “seventies-tribute band Route 77” speelt hij hits die hij bewonderde uit de jaren ’70. Het concert op 20 oktober wordt een mix van bovengenoemde muziekstijlen met ook veel eigen werk. Om een idee te krijgen van de kwaliteit van Erwin van Ligten, bekijk op you-tube: Panucci J vintage white, featuring Erwin van Ligten en Erwin van Ligten op muziekpodium Mariakapel 2018.


De aanvang van het concert op zondag 20 oktober is om 15.30 uur en de entrée is € 12,50. Reserveren is mogelijk via www.mariakapel.nl of telefonisch: 0478 636948 of 06 16170433.