Over het evenement

Lezing Planehunters over vliegtuig crashes WO II


Op 19 oktober 2019 zal Joop Hendrix, lid van Planehunters, een lezing verzorgen over vliegtuigcrashes in de gemeente Venray in WO II. De lezing begint om 20.00 uur op de kasteelplaats in Geijsteren aan de Maashese weg.


De lezing wordt gegeven door Joop Hendrix een gepensioneerd straaljager piloot van de Koninklijke Luchtmacht. Joop is lid van Planehunters, een groep mensen die onderzoek doet naar de locaties waar in WO II vliegtuigen zijn neergestort. Ook proberen ze het verhaal achter de crash uit te zoeken en nog sporen te vinden met metaaldetectors.


Joop heeft een boeiend verhaal over die crashes waarvan er vier plaatsvonden op het landgoed Geijsteren. Ook andere crashes die plaatsvonden in de omgeving Oostrum, Blitterswijck en over de Maas richting Bergen en Wellerlooi komen aan bod.


Een boeiend lezing die u mee terug neemt naar de gebeurtenissen van 75 jaar geleden.


Ook zijn er gevonden materialen te bezichtigen en zijn de uitgebrachte boeken over de vliegtuigcrashes te koop.


De entree bedraagt € 3 per persoon en is inclusief een consumptie. Vooraf aanmelden is gewenst en kan via info@cultuurpodiumgeijsteren.nl.


De kasteelplaats Geijsteren bevindt zich aan de Maasheseweg 5862AB, Geijsteren.


Coördinaten 51° 33′ 18″ N, 6° 3′ 17″ E. Door werkzaamheden van Mooder Maas is de kasteelplaats Geijsteren op 19 oktober 2019 alleen bereikbaar via Maashees.