Over het evenement

Fiets Em D’r In terug op Wanssumse Steigers!


Augustus 8, 2019 - Op zaterdag 31 augustus keert het evenement Fiets Em D’r In terug naar de steigers van de Jachthaven in Wanssum. Vorig jaar moest het evenement op het laatste moment flink op de schop wegens blauwalg in het water van de jachthaven. Hierbij werd uitgeweken naar een veiliger alternatief. Wegens de verlegging van de dijken, in verband met het gebiedsontwikkelingsproject Ooijen-Wanssum, was het ook dit jaar spannend of het evenement in zijn huidige vorm kon plaatsvinden. Na overleg tussen de aannemerscombinatie Mooder Maas, de organisatie en de jachthaven is er groen licht voor de editie van 2019. De organisatie heeft dan ook vertrouwen in een succesvolle editie.

Bij Fiets Em D’r In is het de bedoeling om met de fiets in een sneltreinvaart richting de bel te fietsen, de scheepsbel te luiden en zo de snelste tijd neer te zetten. Elke deelnemer mag minimaal tweemalen van de schans afdalen en eindigt met een mooie plons in het water. Aan het einde van de middag zijn er mooie prijzen te verdelen welke door lokale sponsoring beschikbaar worden gesteld.

De organisatie streeft er naar een evenement te organiseren dat voor alle generaties toegankelijk is. Hierbij vind zij het belangrijk om de jeugd te betrekken en kennis te laten maken met plezier zonder spelcomputer of mobiele telefoon. Fiets Em D’r In is dan ook afgeleid van het iconische Tv-programma Ter Land Ter Zee En In De Lucht.

Het evenement is gratis toegankelijk voor toeschouwers. Deelnemen aan deze activiteit kost slechts 10 euro. De fietsen worden beschikbaar gesteld door de organisatie. De organisatie hoopt op een volle dijk met veel publiek en een uitgebreid deelnemersveld.
Zelf meedoen? Opgeven kan via ikfietsemdrin@gmail.com