Over het evenement

Kunstenaars Geert Weijs en Peter Nooijen exposeren in Pop Up Galerie


Onder de naam ‘A State of No Mind’ exposeren kunstenaars Geert Weijs en Peter Nooijen vanaf vrijdag 26 juli in de Pop Up Galerie in hartje Venray. Tot en met zondag 29 september kun je in de weekenden de expositie komen bewonderen aan het Kapelaanspad 38. Je bent van harte welkom!


Beide kunstenaars hebben hun eigen expertise. Weijs houdt zich bezig met objecten. ‘Mijn werk zijn plastieken van klei, ik vorm ze door steeds materiaal toe te voegen, dat is hoofdzakelijk klei maar het kunnen ook ijzeren pennen, platen en oxides zijn. Ik begin, en tijdens het vormen kijk, voel en verander ik, waardoor elk werk uniek en puur is. Dit proces heb ik me eigen gemaakt tijdens de 5-jarige opleiding keramiek aan de Academie in Arendonk.’


Nooijen werkt daarentegen veel met goedkope producten: ‘Mijn werk en ik verschillen nauwelijks. Zijn eigenlijk één. Hoewel soms meer betrokken direct en expressief, en een andere keer wat meer afstandelijk en dingen leeglatend en weglatend. Het werk is zeer divers en uiteenlopend en met veel verschillende materialen. Vaak goedkope, dagelijkse materialen zoals karton, zand, olie, hout, ijzer, maar ook olieverf.’ Hierin is hij opgeleid tijdens zijn 7-jarige studie schilderen aan de academie in Arendonk. Ben je benieuwd geworden door bovenstaande informatie? De galerie is geopend op vrijdagen van 14.00- 17.00u, op zaterdagen van 12.00-16.00u en op koopzondagen van 12.00-16.00u. Loop gerust binnen en laat je verrassen!