Aansporing: schrijf nu in voor InBeeld 2019

Dinsdag 12-03-2019 - Vrijdag 29-03-2019


Museum De Borggraaf
Mgr Goumansplein 1, Venray
Venray
www.hklimburg.nl/inbeeld.

Aansporing: schrijf nu in voor InBeeld 2019!

‘Sporen’ als thema voor wedstrijd voor beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg

 

Woon je in Nederlands- of Belgisch-Limburg en maak je in de ‘vrije tijd’ beeldende kunst? Schrijf je dan nu in voor InBeeld 2019, dé tweejaarlijkse wedstrijd voor de beeldende amateurkunst, georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met lokale centra voor de kunsten. Alle ingezonden werken worden geëxposeerd tijdens een van de regionale voorronden. Voor Kerkrade, Maastricht, Roermond, Sittard, Tongeren, Venlo en Weert kun je inschrijven tot 30 april a.s. en voor Venray nog maar tot 25 maart. In Venray opent de voorronde-expositie van InBeeld 2019 namelijk al op 29 maart a.s. in het Venrays Museum.

 

Het thema van deze editie van InBeeld is ‘Sporen’. Dit thema mag vrij geïnterpreteerd worden. Alle beeldende materialen en technieken zijn toegestaan, met uitzondering van film en fotografie. Werken mogen niet groter zijn dan 100 x 100 cm (inclusief de lijst) of zwaarder dan 25 kg. Kijk voor alle wedstrijdvoorwaarden, exposities en om in te schrijven op www.hklimburg.nl/inbeeld.

 

Eindexpo

 

Een vakjury beoordeelt alle werken op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek. Op basis hiervan worden de winnaars van de voorronden bepaald. Hun werk wordt van 22 juni t/m 21 juli 2019 tentoongesteld tijdens een eindexpo in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Tijdens de opening op 22 juni om 16.00 uur worden ook de winnaars van de InBeeld Prijs 2019 bekendgemaakt. De hoofdprijs is een geldbedrag van 250 euro. Daarnaast is er een tweede prijs van 150 euro en een derde prijs van 100 euro. Ook is er per voorronde een publieksprijs.