Meerdaags wandelevenement Venray

Vrijdag 31-05-2019 - Zondag 02-06-2019


Schouwburgplein Venray
Venray
info@wandelevenementvenray.nl
http://wandelevenementvenray.nl/

Het Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV), Gesponsord door van de Mortel verzekeringen, hypotheken en regiobank, is in 2019 een driedaags wandelevenement. MWV vindt jaarlijks plaats in het weekend van week 22.  

 • In 2019 vrijdag 31 mei, zaterdag 1 juni en zondag 2 juni
 • In 2020 vrijdag 5 juni, zaterdag 6 juni en zondag 7 juni
 • In 2021 vrijdag 4 juni, zaterdag 5 juni en zondag 6 juni

Tijdens dit wandelevenement kunnen de deelnemers zelf bepalen hoeveel dagen zij lopen èn welke afstand er per dag gelopen wordt. Dat mag dus per dag anders zijn. MWV kent drie basis afstanden van 10, 20 en 30 kilometer. De deelnemers kunnen één van deze afstanden lopen, maar kunnen ook een combinatie maken van bijvoorbeeld 10 en 30, zodat er die dag uiteindelijk 40 kilometer gelopen wordt. Per dag mag dit een andere combinatie, dan wel een (andere) basisafstand zijn. Wandelaars zijn dus volledig vrij in hun keuze.

 

Deze flexibele invulling maakt het MWV uitermate geschikt als training voor de Vierdaagse van Apeldoorn en Nijmegen of één van de vele Kennedymarsen. Maar daarnaast is het MWV ook erg aantrekkelijk voor de recreant, die gewoon lekker 10 of 20 kilometer wil lopen. Kortom; het MWV is er voor iedereen die van wandelen houdt, voor jong en oud en voor beginners tot ervaren en getrainde lopers.

 

Voorbereidingen 2e editie

 

Momenteel zijn wij al volop bezig met de voorbereidingen voor de 2e editie. In 2019 wordt ons evenement uitgebreid met een extra dag. De 2e editie gaat plaatsvinden op 31 mei en 1 en 2 juni. Noteer deze data alvast in uw agenda.

Tijdens de eerste editie hebben enkele vrijwilligers diverse wandelaars geïnterviewd om zo te kijken wat er goed gaat en wat er beter kan om op deze manier een nog beter wandelevenement op de kaart te zetten.

De onderstaande punten gaan wij tijdens onze tweede editie al uitvoeren:

 

 • Bij de kortere afstanden (10 en 20 km) gaan we na iedere 5 km (semi) rustplaatsen inplannen. Vanaf de 30 km afstand houden we 10 km aan voor een rustplaats.
 • Alleen op zondag komt er een extra wandelroute van 5 kilometer speciaal voor de beginnende wandelaar en gezinnen met kinderen.
 • In de routebeschrijvingen wordt voortaan opgenomen: op hoeveel kilometer er (semi) rustplaatsen, incl. toiletvoorzieningen, zijn, op hoeveel kilometer er eventueel extra waterpunten zijn, en hoeveel % verhard en onverhard is.
 • De route aanduidingen (pijlen) gaan we, indien mogelijk, op 1,50 meter hoogte plaatsen en links van de weg.
 • Bij lange rechte stukken wordt er vaker een bordje of lint geplaatst zodat men weet nog steeds op de juiste weg te zitten.
 • De wandelaars die deelnemen aan de 40-50-60 km kunnen tussen 07.00 – 08.00 uur starten.
 • De wandelaars die deelnemen aan de 10-20-30 km kunnen voortaan tussen 08.00 en 11.00 uur starten.
 • Honden, mits aangelijnd, zijn toegestaan.

Begin januari volgt de eerste nieuwsbrief van 2019 met diverse informatie over onze 2e editie.