Beleef het dichtbij

Heb jij het nieuwe logo van Venray Bloeit al gespot?

Door middel van tijdelijke krijtverf graffiti hebben we negen fotolocaties in het centrum van Venray gemaakt. Ga op het logo staan, volg de pijl en maak de perfecte foto! Tag Venray Bloeit vóór 19 oktober in jouw mooiste foto’s, like ons op Facebook en volg ons op Instagram en maak kans op een van de drie Happen & Trappen arrangementen in Venray.

 

 

Beleef het dichtbij

In Venray beleef je alles dichtbij; alles is binnen handbereik. Beleef de stadse levendigheid en dorpse karakter. Dat is Venray en dit willen we laten zien door onze nieuwe logo. Het is goed wonen, werken, ondernemen en recreëren in Venray. Lekker shoppen, cultureel en culinair genieten en gastvrije mensen om je heen. Venray staat dichtbij de mensen, proef de sfeer en beleef het dichtbij!

 

De mooiste plekjes in het centrum van Venray

De negen fotolocaties zijn:

 

Het oude raadhuis

Midden in het centrum ligt het monumentale gemeenschapshuis van Venray waar tegenwoordig restaurant ’t Zusje is gevestigd. Het pand is ontworpen en gebouwd door de Nederlandse architect Johannes Keyser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Grote Kerk

De Sint Petrus Banden Kerk heeft een enorme schat aan beelden waarvan de oudste dateren uit de 15e en 16e eeuw, behoort de Sint Petrus Banden kerk tot een van de rijkste kerken in Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het oude postkantoor

Op de hoek van de Paterstraat en de Poststraat vind je het voormalige postkantoor. In 1879 officieel benoemd als het Venrayse postkantoor. Enkele jaren geleden is het pand omgetoverd tot een gezellige bistro en koffiebar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

’t Freulekeshuus

Vlakbij de Grote Markt bevindt zich ’t Freulekeshuus, ook wel bekend als het voormalige pand van het cultuurhistorisch museum van Venray. Sinds 1981 werd de collectie van het museum ondergebracht in dit pand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Borggraaf

Het cultuurhistorisch museum van Venray heeft in mei 2017 haar deuren geopend in De Borggraaf, ook wel het Huys van Venray genoemd. Behalve museum is De Borggraaf ook de thuisbasis voor de VVV Venray en de werkplaats voor cultuurgeschiedenis van Venray.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Engelse tuin

Voor het Venrayse gemeentehuis vind je de Engelse tuin. De tuin maakte vroeger onderdeel uit van een grotere kloostertuin en staat nu bekend als de beeldentuin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schouwburg Venray

De schouwburg heeft een diverse aanbod met jaarlijks ruim 125 theatervoorstellingen. Jaarlijks komen er 60.000 bezoekers naar de schouwburg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Hensenius beeld

Na de renovatie van het centrum is er op het Henseniusplein een nieuw standbeeld geplaatst. Het standbeeld is een kopie van het oorspronkelijke beeld uit 1881 dat in 1944 zwaar werd beschadigd door de Tweede Wereldoorlog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De waterpomp

De waterpomp op de Grote Markt is de eerste pomp die geplaatst werd in Venray. In 1985 is er een nieuwe versie van de vroegere waterpomp gerealiseerd. De officiële waterpomp is tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd geraakt.